Private Residence - West Vancouver

Situated on a sloped lot adjacent to a ravine in West Vancouver, this home takes advantage of its beautiful surroundings. The floor to ceiling glazing featured throughout the home provides full exposure of the surrounding greenery to the owners and imparts a sense of integration with nature.

Several substantial cantilevers present the biggest structural challenge in the design of the house. One such cantilever contributes to a “floating” sensation in the dining room, taking full advantage of a 180° view. This home has various elements integrated into is structure including concrete, steel, wood, and glass which allow for the low profile and modern style of the home to prevail.

This project has been featured in a number of architecture and design magazines including Arch Daily, Artravel Magazine, Azure Magazine, Dezeen Magazine, and Urbis Magazine. This project received special mention for the 2015 Architizer A+ Awards and was featured in a Globe & Mail article.